Innlogging
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Tips en venn
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

BTI-nytt

15.05.2018 | Redaksjonen

 

 Nye artikler om BTI i fagmagasinene Rusfag og Spor

Denne uken kom både Rusfag og Spor med sin første utgivelse i 2018. Rusfag er et fagmagasin som de syv Kompetansesenter-Rus gir ut sammen. Spor er et fagmagasin utgitt av KoRus-Nord. I Rusfag kan du lese to saker som omhandler BTI. Liv Dragsholt fra KoRus-Sør, har skrevet en artikkel med tittel BTI sikrer bedre samhandling i kommunene. Anne-Cathrine Reuterdahl, også fra Korus-Sør, har intervjuet Hege Ekornrød Ulsnes, BTI-koordinator i Siljan kommune, om deres erfaringer med BTI-arbeidet. Mer samkjørte med BTI er tittelen på den saken.

Erfaringsdeling mellom kommuner: BTI-inspirasjon i Tromsø er skrevet av Trude Aalmen, KoRus-Nord. Hun har intervjuet Bente Høiseth, som er BTI-koordinator i Tromsø, og Linda Johnsen fra KoRus-Nord. De hadde invitert ansatte fra Narvik og Sortland kommune for å dele erfaringene Tromsø har med BTI-arbeidet.

Både Rusfag og Spor er gratis, og kan abonneres på ved å kontakt ditt lokale KoRus.Lenke til alle Korusene finner du på kompetansesenterrus.no 

 

  BTI-samlinger i november 2018

Fra 2014 har Helsedirektoratet i samarbeid med KoRusene og de 8 nøkkelkommunene arrangert en felles BTI-samling for hele landet. På grunn av økende interesse vil det i 2018 bli arrangert to erfaringssamlinger på følgende datoer:

  • for regionene sør, øst og Oslo er arrangementet 6. og 7.november på Thon Hotel Storo i Oslo
  • for regionene vest, midt og nord er arrangementet 13. og 14. november på Gardermoen, Scandic Oslo Airport.

Hovedtema for begge samlingene blir: Barnets stemme – brukermedvirkning barn og unge. Sett av tidspunktene i kalenderen, så vil dere få beskjed når programmet og påmelding er klart, ca medio september.

 

 Samordning av tilskudd - utlyses i løpet av våren/sommeren

Helsedirektoratet og Barne, - ungdoms- og familiedirektoratet arbeider med å samordne de tidligere tilskuddsordningene «Bedre tverrfaglig innsats» (BTI) under Helsedirektoratet og «Tilskudd til systematisk identifikasjon og oppfølging av utsatte barn» (Modellutvikling) under Barne, - ungdoms- og familiedirektoratet. Den nye tilskuddsordningen vil ha felles regelverk. Tilskuddsordningen kunngjøres på Helsedirektoratets og Barne, - ungdoms- og familiedirektoratets nettsider våren/sommeren 2018.

Vi vil legge ut informasjon når tilskuddsordningen og søknadsprosessen er klar.

 

 Ny rapport om kunnskapsgrunnlaget 

Denne rapporten oppsummerer kunnskap om tidlig innsats mot utsatte eller sårbare barn og unge, og vil være aktuell for alle instanser som jobber med barn og unge. Oversikt over risiko- og beskyttelsesfaktorer, tegn og signaler på utsatte barn, samtalemetoder og hvordan disse elementene inngår i mer helhetlige systemer er noen av temaene i rapporten. Rapporten er skrevet av  Geir Møller, på oppdrag av Helsedirektoratet. 

Les rapporten HER

 

 Oversikt over BTI-kommuner i Norge

På nettsiden er det laget en oversikt over hvilke kommuner som er i gang med BTI-arbeid i Norge.I arbeidet med å tilpasse og utvikle BTI-modellen i Norge, har de syv regionale kompetansesentre på rusfeltet (KoRus) og åtte nøkkelkommuner deltatt siden 2012. På kartet kan du se hvor Korusene og nøkkelkommunene er lokalisert, og lese mer om hvordan de jobber med BTI. Samtidig er det er det mange kommuner som er i gang med BTI-arbeid. I boksen til høyre finner oversikt over BTI-kommuner, sortert etter beliggenhet knyttet til Korusene. Er det noen kommuner som er i gang med BTI, men som ikke er kommet med i oversikten, ta kontakt så oppdaterer redaksjonen oversikten.

Du finner kartet og oversikten HER