Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Motiverende intervju

12.12.2016 | Redaksjonen

Motiverende intervju (MI) er en profesjonell samtale om indre motivasjon til endring når personen er usikker på hva han/hun skal bestemme seg for. Grunnverdiene, holdningen hos rådgiveren, ferdighetene og strategiene som brukes i MI øker sannsynligheten for endring og skaper en god relasjon mellom hjelper og den som skal endre atferd. 

Et vanlig problem for profesjonelle hjelpere, som helsepersonell, er at de gir informasjon med velmente råd som ikke blir fulgt. Motiverende intervju (MI), også kalt motiverende samtale, er en effektiv og empatisk metode for samtaler om endring, motivasjon og mestring. Målet er konstruktive samtaler hvor personen får mulighet til «å overtale seg selv» til å bestemme at endring skal skje, og så tenke ut hvordan han best kan få det til.

Motiverende Intervju viser seg å ha god effekt på en rekke områder og anbefales av Helsedirektoratet og ulike statlige veiledere.

 

De syv regionale kompetansesentre på rusfeltet i Norge (KoRus) gir kommuner og spesialisthelsetjeneste opplæring i Motiverende Intervju. Ta kontakt med Korus i din region for kurs i Motiverende Intervju

Her finner du en samleside med verktøy for deg som vil lære motiverende Intervju. utviklet av KoRus -Sør

Helsedirektoratets side om motiverende Intervju

Snakkomrus, er en nettside om hvordan en kan kartlegge rusbruk og samtale om dette ved hjelp av motiverende intervju. Utviklet av KoRus-Øst.

På hjemmesiden til KoRus-Bergen, Stiftelsen Bergensklinikkene, finner du mer mer informasjon om MI, MI-nettverk, implementering og MI-analyse.

 

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)