Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Nettbasert kurs - vold og seksuelle overgrep mot barn

06.01.2017 | Redaksjonen

Målgruppen for nettkurset er ansatte i barnehage og skole. Hensikten er å gjøre ansatte tryggere når det gjelder det å snakke med barn, for å kunne avdekke vold og seksuelle overgrep og til å melde vold og seksuelle overgrep videre til barnevern og politi.

Kurset er delt i to hoveddeler. Den første hoveddelen gir deg kunnskaper om hva du må vite om vold og seksuelle overgrep mot barn. Dette innebærer i hovedtrekk hva vold og seksuelle overgrep mot barn er, hvem utsettes, hvem utøver, hva er tegnene og hva er skadene. Den andre hoveddelen retter seg mot hva du må gjøre når det gjelder avdekking av seksuelle overgrep mot barn, hvordan melde videre, hvordan følge opp barna og hvordan forebygge vold og seksuelle overgrep.

Det tar ca. 3-5 timer å gjennomføre kurset. Kurset inneholder tekst, filmer, animasjoner (med lyd) om de ulike temaene, samt refleksjons- og flervalgsoppgaver (tester) for mål på læring. Man kan jobbe individuelt eller gruppevis. Kursbevis blir tilsendt deltakerne når kurset er gjennomført og oppgavene er riktig besvart.

Kurset har sin forankring i FN’s barnekonvensjon, Barneloven, Barnehageloven og Opplæringsloven, og er utviklet i et samarbeid mellom RVTS Nord og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, Campus Narvik.

Du finner mer informasjon om kurset her http://kurs.helsekompetanse.no/vold/

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)