Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Barnehjernevernet med ny nettressurs

14.04.2020 | Redaksjonen

Barnehjernevernet er Oslo kommunes satsing for å forebygge, oppdage og hjelpe barn som opplever omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep. Rett før påske ble nettsiden for Barnehjernevernets kompetanseplattform lansert.

Nettsiden er ment å gi barnehager og tjenester som arbeider med barn i Oslo kommune mer kunnskap om omsorgssvikt, vold og seksuelle overgrep mot barn, samt fungere som en supplerende ressurs for de barnehagene som har gjennomført opplæring i sine barnehager.

Opplæringen består av tre trinn:

  1. Barneperspektivet
  2. Tilknytning og traumer
  3. Handlingskompetanse

Tjenestene skal ha et felles kunnskapsgrunnlag, komme inn tidlig og sette inn tilstrekkelig hjelp slik at tilbakefall hindres.

På nettsiden står det at innholdet er basiskunnskapen, det betyr at alle som jobber med barn i Oslo skal ha denne grunnleggende kunnskapen. Videre poengteres det at medarbeiderne skal ha et kjærlig og positivt syn på barn. De skal forstå og anerkjenne barns rettigheter som er stadfestet i FNs barnekonvensjon og prinsippene fra fagutviklingsarbeidet MITT LIV fra Forandringsfabrikken: ​

  • ​Barn og unge har mye kunnskap om livet sitt
  • Barn og unge er like mye verdt som voksne
  • Barn og unge trenger kjærlighet, må bli trodd og tatt på alvor

Dette barnesynet danner grunnlaget for all opplæring i Barnehjernevernet.

KoRus-Oslo har i samarbeid med innbyggere, fagpersoner, de andre regionale kompetansemiljøene, organisasjoner og bydeler i Oslo kommune, utviklet denne nettsiden i samråd med Byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap.

Kompetansesenteret har gjennomført pilotopplæringer i kompetanseplattformen i utvalgte barnehager, og har på forhånd sendt nettsiden til samarbeidspartnere og utvalgte barnehager. KoRus-Oslo håper at nettressursen vil bli mye brukt og at den vil være til hjelp for utsatte barn og unge i Oslo. I tillegg vil nettressursen forhåpentligvis være til inspirasjon for andre kommuner eller organisasjoner.

 

Du finner nettsiden her>> barnehjernevernet.korusoslo.no

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)