Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Barnespor – samtaleverktøy når barn lever med rus og psykisk sykdom i familien

14.12.2020 | Redaksjonen

På www.barnespor.com presenteres nyttige verktøy i arbeidet med å følge opp barn som er pårørende til mennesker med utfordringer knyttet til rus og psykisk sykdom.

Samtaleverktøyet Barnespor er laget for helsepersonell og andre fagpersoner, som jobber med foreldre, søsken, barn og unge. Her kan man som leser få vite hva man kan gjøre når man er urolig for et barn, og tilgang til guider for både foreldresamtaler og barnesamtaler. Det presenteres også eksempel på kartleggingsskjema og tilgang til andre sentrale faglige og praktiske ressurser.

På nettsiden oppsummeres det hva Barnespor er:

  • Praktiske samtaleverktøy som kan være en støtte i det daglige arbeidet i kommuner og spesialisthelsetjenester.
  • ​Konkrete innspill som kan være til hjelp for å fange opp og kartlegge barn og foreldre.
  • Konkrete forslag til hvordan ulike samtaler kan foregå.
  • ​Samtaleverktøyene gir ingen «fasit», men må tilpasses enhver situasjon. Alle barn og familier er unike og må møtes forskjellig.
  • Det er viktig å presisere at Barnespor er ment som et supplement til andre verktøy. For fordypning vises det til vår oversikt over ressurser.

Den første utgaven av Barnespor ble utviklet i regi av Rusbehandling Midt-Norge RHF, som en del av utviklingsprosjektet BiRus (Barn i rusfamilier 2009 - 2012). Prosjektet var finansiert av Helsedirektoratet. Rådgiver Mette Grytten var prosjektleder og hadde ideen til Barnesporheftet. Barneansvarlig personell fra psykisk helsevern og rusfeltet i Helseregion Midt-Norge deltok, sammen med prosjektgruppa, i utviklingen av heftet. Barnespor er senere blitt revidert av Kompetansesenter rus – Midt-Norge (KoRus-Midt) i samarbeid med Fylkesmannen i Trøndelag. Denne nyeste utgaven finnes både på nett og i papirversjon.

 

Se informasjonsfilm om Barnespor >> HER

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)