Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

E-læringskurs om vanedannende legemidler

01.06.2017 | Redaksjonen

 

Nå er det kommet et nytt, gratis og interaktivt nettkurs rettet mot fastleger og andre helsearbeidere. Målet med kurset er å øke kunnskapen om når man skal starte, unngå og avslutte behandling med vanedannende legemidler.

Kurset bygger på Helsedirektoratets Nasjonal faglig veileder vanedannende legemidler – rekvirering og forsvarlighet (IS-2014), men lener seg også på andre veiledere, retningslinjer og andre offentlig oppdaterte og godkjente fagstoff-sider.

E-læringskurset består av syv enkeltkapitler, med tilhørende delprøver. Kurset tas via nettet, og kan følges når som helst, hvor som helst, sammenhengende eller i bolker. Kurset kan tas av enkeltpersoner eller brukes som undervisningsmateriell i gruppe. Det tar 5-7 timer å gjennomføre kurset, avhengig av hvor mye man diskuterer og reflekterer underveis. 

Kurset er bygd opp rundt ulike pasienteksempler med videoer, tekst, bilder, animasjoner og lenker. Pasienteksemplene skal gjøre kurset klinikknært og illustrere en del krevende situasjoner rundt forskrivning av disse legemidlene. Det gis rom for egen refleksjon, men kurset inneholder også refleksjonsvideoer av eksperter innen feltene. På slutten av kurset avlegger deltakerne en kursprøve. Når prøven er bestått, utstedes kursbevis. 

Kurset er utviklet av Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse (N-ROP) og Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF), i samarbeid med Helsekompetanse.no

Lenke til kurset >> http://vanedannende.helsekompetanse.no/   

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)