Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Familiestøtte – Hvordan involvere pårørende?

03.12.2019 | Redaksjonen

Pårørende er gjerne de som kjenner pasienten/brukeren best. Ansatte i helse- og omsorgstjenester vil ha god nytte av pårørendes kunnskap for å gi en mer målrettet behandling og oppfølging. Et nytt opplæringstilbud er tilgjengelig på nett, hvor målet er å styrke samarbeidet.

KoRus-Øst og Divisjon psykisk helsevern i Sykehuset Innlandet har gjennomført et kompetanseløft for å styrke samarbeid mellom pårørende og helse- og omsorgstjenestene i Innlandet. Som en videreføring er det utviklet et e-læringsprogram som alle kan bruke.

Målgruppen for kurset er ansatte i helse- og omsorgstjenester, særlig innen rus- og psykisk helsearbeid, men mye er overførbart til andre sektorer.

I løpet av livet vil de fleste av oss være nær noen som blir alvorlig syk. Hvis sykdommen varer over tid kan det innebære omfattende utfordringer, både følelsesmessig og praktisk. Som helsepersonell kan man innta en oppsøkende rolle overfor pårørende og invitere til samarbeid.

Programmet er inndelt i fire moduler:

  1. Hvorfor pårørendeinvolvering er viktig
  2. Pårørendes rettigheter og helsepersonells plikter
  3. Hvordan få til et godt pårørendearbeid
  4. Lovverk og nyttige ressurser

Hver modul har et læringsmål og tema egnet for refleksjon og samtale. De som står bak opplæringstilbudet anbefaler at hver enkelt medarbeider gjennomgår en modul, for så å ha en felles gjennomgang i en kollegagruppe.

 

Du finner tilgang på e-læringskurset >> HER

Har du spørsmål angående kurset, ta kontakt med Lise Hellum-Håkestad, KoRus-Øst: lise.hellum-hakestad@sykehuset-innlandet.no

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)