Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Filmopptak fra konferanse om dataspill og sosiale medier blant dagens barn og unge

15.05.2019 | Redaksjonen

Rett før påske arrangerte KoRus-Øst VÅR-konferansen.Tema for årets konferanse var dataspill og sosiale medier blant dagens barn og unge.

Forebygging.no filmet konferansen, og innleggene som ble filmet er nå tilgjengelig. Her kan du blant annet høre om positive og negative sider ved spill, foreldrerollen, samt informasjon om bildedeling i sosiale medier.

Rune Aune Mentzoni fra Universitetet i Bergen, hadde innlegget Hva er det med spill, og hvorfor velger så mange å tilbringe så mye tid ved dem? Det blir ofte sett på som et problem når barn og unge spiller mye dataspill. I sitt innlegg formidler han blant annet at det er fire områder det er forsket på, der man ser at dataspill har en klar positiv effekt: det trener oppmerksomheten, gir kompetanse i å løse utfordringer, trening i å jobbe strategisk sammen for å løse oppgaver, spill kan være en god måte å regulerer humøret ditt på.

På konferansen bidro ansatte fra KoRus-Øst med en oversikt over hva forskningen sier om penge- og dataspill, og hvilke tilbud og satsninger de jobber med. Magnus Eidem og Stian Overå snakket om Spillmediet anno 2019 og Tina Karila Fosseng, SLT-koordinator i Ringsaker kommune og Kristine
Langmyr, KoRus-Øst, hadde innlegget KoRus-Øst og spill: Aktuelle tilbud og satsninger.

Whyn Lam, fra Multikulturelt Initiativ og Ressursnettverk, holdt innlegget Foreldrerollen og dataspill: Er det forskjell mellom innvandrere og etniske nordmenn? MIR er en organisasjon som jobber med foreldre med innvandrerbakgrunn. De jobber med å øke foreldrenes deltakelse i det norske samfunnet, og relatert til spill og sosiale medier.

Bærum kommune har jobbet med ungdom som har spilt mye dataspill, drevet opplysningsarbeid for andre fagfolk i kommunen, og har hatt et særlig fokus på foreldre. Hanne Naug og Lars Christian Amundsen, fra Spillhuset Bærum, delte sine erfaringer i innlegget Dataspill, sykt gøy eller bare psykt? Arbeid med unge gamere i Bærum kommune. Sammen med ungdom har de vært med på å lage en rekke tilbud for de ungdommene som er opptatt av dataspill.

Hanne Andreassen og Tone Gulsvik fra Kripos snakker i sitt innlegg om undervisningsopplegget Delbart? , som handler om ulovlig bildedeling blant ungdommer. Målgruppen er ungdommer og deres foreldre. Hovedbudskapet er at det er ulovlig å ta, ha, og dele nakenbilder av unge under 18 år. Med Delbart ønsker de å gi ungdommene kunnskap slik at de kan ta gode valg for seg selv og andre.

 

Alle foredragene som ble filmet kan du se på>> HER

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)