Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

#Ikkegreit - kampanje mot seksuelle overgrep og krenkelser

03.02.2017 | Redaksjonen

#ikkegreit er en kampanje som skal forebygge og bevisstgjøre ungdom rundt temaene bildespredning, festrelatert voldtekt og kjærestevold. Bakgrunnen for kampanjen er en økende interesse på ung.no vedrørende spørsmål knyttet til disse temaene.

På bakgrunn av registrert økende interesse på ung.no vedrørende spørsmål knyttet til seksuelle overgrep og krenkelser, gjennomfører ung.no en kampanje fra 3. til 20. februar, 2017. Målgruppen for denne kampanjen er ungdom mellom 15 – 23 år.

I tillegg til å rekruttere flere brukere til ung.no, er målet å spre informasjon til de unge om festrelatert voldtekt, krenkelser og overgrep. Det er et ønske at kampanjen når ut til mange, og at den bidrar til økt bevisstgjøring og debatt om disse temaene. Det er også viktig å bidra til kunnskap blant de unge om hjelpetilbudene som finnes.

Kampanjen har valgt å fokusere på tre hovedtema;

Festrelatert voldtekt: Voldtekt på fest skjer vanligvis mellom jevnaldrende ungdom som kjenner hverandre fra før, og det er som regel alkohol eller andre rusmidler involvert. Ungdom trenger kunnskap om hva voldtekt er, om grensesetting, rus og seksualitet. Bufdir har laget HVOR GÅR GRENSA? En brosjyre om festrelatert voldtekt. 

Bildespredning: Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Du finner Informasjon om hvordan man sletter opplysninger fra nettet på ung.no.

Kjærestevold: Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Har du tenkt at det blir sikkert bedre etter hvert? Det er viktig at du får hjelp! Her kan du lese om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold. På nettressursen hvorlite.no, kan du lese mer om vold i nære relasjoner. 

Hovedelementene i kampanjen er tre filmer, samt annonser som skal spres i sosiale medier. Både filmene og annonsene leder til relevante artikler og informasjon på ung.no.

Se kampanjefilmen >> kampanjen #ikkegreit

Les tidligere nyhetssak på forebygging.no >> voldtekt på fest

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)