Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Jegspiller.no - et verktøy for å forebygge spilleproblemer

21.06.2016 | Redaksjonen

Jegspiller.no er en nettressurs utviklet av Akan kompetansesenter, med finansiering fra Lotteritilsynet. Intensjonen med tjenesten er å bidra til forebygging av problemer knyttet til penge- og dataspill. Der tilbys informasjon og mulighet til å kartlegge egne vaner knyttet til spilling.

En nylig publisert rapport viser at penge- og dataspillproblemer er et utbredt problem i Norge. Mange arbeidsplasser blir berørt av at ansatte sliter med å komme seg ut av problematisk spilling. Dette bekreftes av Akan kompetansesenter, som erfarte at spillproblematikk var det tema som ble mest etterspurt hos dem i 2015.

"Vi får mange telefonsamtaler fra arbeidsgivere som forteller om økonomisk utroskap, underslag, sikkerhetsproblemer og konsentrasjonsproblemer hos ansatte som har tapt store beløp". Det forteller Jarle Wangen, seniorrådgiver og leder for spillsatsingen ved Akan i et intervju på ntbinfo.no. Akan erfarer at både ledere og ansatte ønsker mer informasjon om hvordan man kan forebygge spilleproblematikk på arbeidsplassen. Bekymringen knytter seg ikke bare til  risikospillere, men også de som defineres som moderate eller lavrisikospillere. Samtidig har alvorlighetsgraden i sakene økt de siste årene, blant annet ved at stadig flere arbeidsrettssaker involverer ansatte med spilleproblemer.

Nylig lanserte Akan den nye nettressursen jegspiller.no. Det er et forebyggingsverktøy som er anonymt og kostnadsfritt å bruke. Programmet er testet i bedrifter med svært gode tilbakemeldinger, i følge nettsiden. Jegspiller.no er et tilbud til virksomheter, og tilbyr arbeidstakere et direkte anvendbart verktøy. Det gir informasjon om spilleproblematikk, indikasjon på om arbeidstakeren selv har spilleproblemer samt informasjon og veiledning om hvordan dette kan håndteres. Jegspiller.no kan enkelt brukes alene eller i tillegg til virksomhetens øvrige rusforebyggende tiltak.

På nettsiden ønskes man velkommen med følgende introtekst: De fleste av oss spiller innimellom. Pengespill, dataspill eller begge deler. Noen spiller lite, andre spiller mye. For de aller fleste er spill en kilde til underholdning og glede, mens for enkelte har spillingen problematiske sider. Jegspiller.no ønsker å gi deg informasjon om spill, og muligheten til å finne ut litt mer om ditt forhold til spill. Velkommen!

Jegspiller.no tilbyr informasjon om pengespill og dataspill, samt verktøy for å kartlegge egne spillevaner. Gjennom å ta en test som består av noen få spørsmål, og som ikke tar mer enn 5-10 minutter, kan du få en pekepinn på ditt forhold til penge- og dataspill. Det er også mulig å følge sitt eget forbruk, både i bruk av penger og tid.

I slutten av mai arrangerte Akan kompetansesenter en arbeidslivskonferanse, hvor forebyggingsverktøy «Jegspiller.no» ble lansert. Presentasjonene fra konferansen finner du på akan.no.

 

Gå til forebyggingsverktøyet >> Jegspiller.no

Les mer om saken >> akanblogg.no

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)