Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Pårørendesenteret.no- et nettsted for pårørende i Norge

01.02.2017 | Redaksjonen

1. februar lanserte Pårørendesenteret i Stavanger et nytt nettsted for pårørende. På nettressursen finner man kunnskap, tips og råd, kontaktinformasjon til lokal hjelp samt oversikt over rettigheter. Det er også mulig å lese om andre pårørendes erfaringer.

Nettstedet er for alle voksne pårørende uansett hvor de befinner seg i landet eller hvor nær de står den som har funksjonsnedsettelse og/ eller sliter med rus, psykiske lidelser eller kroppslige plager. Her kan pårørende finne tips om hvordan ivareta seg selv, den syke, berørte barn, unge og øvrige familie.


Pårørendesenteret.no tilbyr:

KUNNSKAP –  Her finner du samlet kvalitetssikret informasjon om ivaretakelse av egen helse, familiens og barnas situasjon samt informasjon om rettigheter og muligheter du/ dere har i møte med helsetjenesten.

RÅD OG VEILEDNING – Du vil finne tips til god kommunikasjon og samhandling, gode verktøy samt spørsmålslister du kan ta med deg i møtet med helsepersonell.

LOKALE HJELPETILBUD – Du vil finne en digital oversikt over lokale, regionale og nasjonale hjelpetiltak. Oversikten er utviklet i samarbeid med BarnsBeste, nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende.

PÅRØRENDES ERFARINGER – Du vil finne en rekke historier om andres erfaringer i pårørenderollen. Ingen kan formidle erfaringer, håp og muligheter bedre enn andre som er eller har vært i samme situasjon.

AKTUELLE NYHETER – Du vil finne aktuelt nyhetsstoff  rettet mot pårørende.

INDIVIDUELL VEILEDNING – Du kan ta kontakt med Pårørendelinjen for veiledning via chat, mail og telefon. Her får du sosialfaglig veiledning. Alle veilederne har taushetsplikt.

På nettsiden http://www.parorendesenteret.no/ finnes også egne tekster rettet mot fagfolk. Det er viktig at fagfolk har kunnskap om hvordan de kan møte pårørende i alle aldre på en best mulig måte.

Pårørendesenteret.no er utviklet og driftes av Stiftelsen Pårørendesenteret.
​Stiftelsen Pårørendesenteret ble etablert i Stavanger i 1998, og finansieres av offentlige tilskudd.

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)