Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Being young in Europe today

20.05.2015 | Eurostat statistical books 2015 edition

Being young in Europe today presenterer noen av Eurostats mest interessante data om barn og unge i EU. Rapporten gir innblikk i situasjonen til de unge fra fortid, nåtid og fremtid.

Denne rapporten er inndelt i syv kapitler som omhandler populasjon, familie og samfunn, helse, utdanning, tilgang og deltakelse på arbeidsmarkedet, levevilkår og den digitale verden. Hvert kapittel inneholder data og bakgrunnsinformasjon hentet fra et stort utvalg europeiske statistikker.

Befolkningen i Europa blir eldre og eldre, og i EU er kun 33,3 prosent av befolkningen barn eller unge under 30 år. Gjennomsnittsalderen har økt fra 35 år i 1990 til 42 år i 2013. De unge har en tendens til å bo lengre hjemme og gifter seg senere enn tidligere, og flere barn blir født utenom ekteskap. Dagens ungdom kan forvente å leve lenger, og de mener selv de har en god helse. De unge kommer best ut på opplevelsen av livskvalitet sammenlignet med resten av befolkningen i EU. Ungdommen har høy bevissthet om viktigheten av trening.

De senere årene har flere barn gått i barnehage, og flere unge voksne tar høyere utdanning. En av de største utfordringene for de unge i dag, er overgangen til arbeidsmarkedet. Arbeidsløshet har blitt et stort problem i mange EU-land etter den finansielle og økonomiske krisen som oppstod i 2008.

 

Gå til rapporten >> Being young in Europe today

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)