Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Foreldrekonflikt; identifisering av konfliktnivåer, sentrale kjennetegn og risikofaktorer hos høykonfliktpar

23.06.2015 | Rapport fra Folkehelseinstituttet (2015:3)

Denne rapporten er den tredje i rekken av rapporter om foreldrekonflikt og er utarbeidet på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Alvorlig parkonflikt kan være svært belastende for de parene som gjennomlever det, og vil ofte medføre alvorlige konsekvenser for barna. I denne kunnskapsoppsummeringen er det forsøkt å nyansere høykonfliktbegrepet og gi en beskrivelse som også omfatter de psykologiske prosessene som kjennetegner slike konflikter.

Formålet med rapporten er

  • å oppsummere kunnskap om ulike typer foreldrekonflikter
  • gi en bedre definisjon av begrepet høykonflikt
  • beskrive kjennetegn og risikofaktorer for slike alvorlige konflikter

Dette kan gjøre det mulig å kategorisere konflikttyper basert på kjennetegn og egenskaper, noe som igjen kan bidra til raskere og bedre hjelp til par og familier. Forfatterne håper at rapporten kan stimulere til mer norsk forskning om høykonflikt blant par som bor sammen der barna er mer eksponerte for konflikt enn etter et samlivsbrudd. Risikofaktorer for høykonflikt i Norge er også et område der det trengs mer forskning.

 

Les rapporten >> Foreldrekonflikt; identifisering av konfliktnivåer, sentrale kjennetegn og risikofaktorer hos høykonfliktpar

 

Gå til de to tidligere rapportene om foreldrekonflikt >> Intervensjoner for å dempe foreldrekonflikt - en kunnskapsoversikt og Foreldrekonflikt, samlivsbrudd og mekling: Konsekvenser for barn og unge

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)