Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Freeland - ventefasen, rus og livsinnhold

02.05.2012 | Rapport fra KoRus-Oslo (2012)

I denne rapporten settes fokus på hverdagen til mennesker asylmottak. Ventefasen på asylmottak og hva det innebærer kan for mange mennesker være en risikofaktor for negativ psykososial utvikling. De forskjellige lidelsene i kombinasjon med den belastende ventefasen kan altså resultere i en utvikling av rusmiddelmisbruk etter ankomst Norge.
 
Videre oppga flere av informantene inntekt som årsak til å selge narkotika. 23 % av informantene som besvarte spørreskjema sa at det var forekommet salg av narkotika ved mottaket. Samtidig uttrykte 67 % at rus ikke utgjør et problem på de respektive mottak. I følge informantene kommer mange til Norge med et etablert rusmiddelproblem, og at problemet eskalerer i takt med lengden på oppholdet.
 
I rapporten videreformidler forfatterne noen anbefalte tiltak for å forebygge problemer knyttet til rusmidler, psykisk helse og kriminalitet på asylmottak. Et konkret tiltak er samarbeid mellom lokale frivillighetsorganisasjoner og asylmottakene for å gi en meningsfull hverdag for beboerne. Et annet virkemiddel vil være å tilrettelegge asylsøkeres vei inn i arbeidslivet

Les rapporten >>Freeland - ventefasen, rus og livsinnhold

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)