Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Health at Glance: Europe 2014

03.12.2014 | Rapport fra OECD (2014)

”Health at a Glance” er en rapportserie fra OECD som utgis hvert annet år. Rapporten gir et oversiktsbilde over befolkningens helsetilstand og helsetjeneste ved hjelp av ulike indikatorer for samtlige OECD-land. Rapporten fra 2014 inneholder sammenlignbare data fra 35 europeiske land, basert på de nyeste tilgjengelige data fra 2012.

«Health at a glance: Europe 2014» viser at helsetilstanden i Norge er generelt god, med høyere forventet levealder og lavere sykelighet og dødelighet enn gjennomsnittet for EU-landene i OECD. Norske helsevaner er også bedre enn gjennomsnittet, med lavere forbruk av tobakk og alkohol og høyere inntak av grønnsaker.

Norge har de høyeste helseutgifter per innbygger i Europa, og skårer også høyt på de andre indikatorene for helseutgifter. Unntaket er utgifter til legemidler, hvor vi er blant de land som benytter minst. Norge skiller seg ut med en høy andel ressurser brukt på pleie og omsorg, og et høyt antall pleie- og omsorgspersonell per innbygger i forhold til de andre europeiske OECD-landene.

Les rapporten >> Health at a Glance: Europe 2014

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)