Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Ikke slipp meg! Unge, psykiske helseproblemer, utdanning og arbeid

28.11.2012 | Rapport fra Nordlandsforskning nr. 13/2012

Forskningsleder Cecilie Høj Anvik og seniorforsker Annelin Gustavsen fra Nordlandsforskning, har i 2012 gjennomført en forskningsstudie blant unge som har erfaring med sårbare livssituasjoner. Arbeidet er utført på vegne av, og i samarbeid mellom Mental Helse, Mental Helse Ungdom, Venn1 og Satsingen for arbeid og psykisk helse i NAV.

Studien baserer seg på både kvalitative og kvantitative data. Det ble gjennomført et erfaringsseminar for unge med erfaring med psykisk helseproblematikk, spørreskjemaundersøkelse og dybdeintervju med 10 unge. Resultatene viser at psykiske helseproblemer ofte henger sammen med forhold tilbake i barndom, oppvekst og grunnskole, hvor spesielt mobbing og ensomhet går igjen.

Studien viser også betydningen slike erfaringer har senere i livet, i møter med utdanningsinstitusjoner, arbeidsliv og voksenlivet forøvrig. Dette understreker behovet for tidlig innsats og forebygging, samt et samlet hjelpeapparat som evner å gi koordinert og individuell oppfølging til unge som faller ut av videregående skole/høyere utdanning og har utfordringer med å komme inn i arbeidslivet.

Les rapporten >> Ikke slipp meg! Unge, psykiske helseproblemer, utdanning og arbeid.

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)