Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Lesbiske, homofile, bifile og transpersoners utsatthet for vold i nære relasjoner. En kunnskapsoversikt

28.05.2013 | NOVA Rapport 5/13

En litteraturstudie fra NOVA viser at det hefter mye usikkerhet ved den internasjonale forskningen som er gjort om vold i nære relasjoner mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Det finnes nesten ikke norsk forskning på området, og forfatterne bak studien mener at behovet for mer forskning er stort.

Resultatene fra litteraturstudien viser blant annet at psykisk partnervold er den voldstypen som forekommer hyppigst, men ulike studier viser stor variasjon i forekomst. Funnene fra de gjennomgåtte studiene tilsier at vold i nære relasjoner mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner også finner sted i en norsk kontekst. Men ingen studie fra Norge gir et godt grunnlag for å si noe om utbredelsen.

Forskningslitteraturen om hjelpeapparatet viser til en rekke ulike barrierer mot at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som er utsatt for vold i nære relasjoner får adekvat hjelp. Barrierene kan være knyttet til holdninger blant hjelperne, eller fravær av åpenhet om egen seksuell orientering hos de voldsutsatte. Et generelt prinsipp for all god hjelp overfor hjelpesøkende, uansett seksuell orientering, er at den hjelpesøkende i utgangspunktet får bekreftelse og støtte – og adekvat hjelp.

Les rapporten >> Lesbiske, homofile, bifile og transpersoners utsatthet for vold i nære relasjoner. En kunnskapsoversikt.

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)