Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Rusfri start for hele familien. Økt innsats overfor rusavhengige fedre

01.09.2015 | Rapport fra Rusfri start på livet, Solheimsviken helsestasjon, Bergen kommune og KoRus-Bergen (2015)

«Rusfri start på livet» (Rusfri start)er et forsterket helsestasjonstilbud for gravide og småbarnsforeldre som har hatt eller har en rusavhengighet. Tilbudet omfatter hele Bergen kommune.

Intensjonen med prosjektet «Rusfri start for hele familien» er å utarbeide samhandlingsrutiner og samarbeidsavtaler som gjør kommunale tjenester, samt spesialisthelsetjenesten lettere tilgjengelig for rusavhengige fedre. Det tas også sikte på å øke fedrenes foreldrekompetanse, samt styrke deres sosiale nettverk.

Denne rapporten bygger på resultater fra fokusgruppeintervju med mødre og fedre som er, eller har vært tilknyttet Rusfri start. Ni mødre med til sammen femten barn har deltatt i intervjuene. Barnas fedre har vært eller er rusavhengige. Fem fedre med til sammen ti barn har deltatt. Alle fedrene har vært rusavhengige, og det samme gjelder barnas mødre.

Rapporten formidler mødrenes og fedrenes oppfatninger og anbefalinger med hensyn til de rusavhengige fedrenes behov. Den synliggjør deres erfaringer med kommunale tjenester, tverrfaglig samarbeid og spesialisthelsetjenesten. På bakgrunn av informantenes erfaringer og uttalte behov, blir det til slutt i rapporten gitt anbefalinger når det gjelder oppfølging og samarbeid for at rusavhengige fedre skal få et tilbud som er tilpasset den enkeltes behov.

 

Les rapporten >> Rusfri start for hele familien. Økt innsats overfor rusavhengige fedre

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)