Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Rusmiddelbruk i Norge. Brukerplan-statistikk 2013

11.09.2014 | KORFOR-rapport (2014)

Rapporten viser funn fra kartlegging av kommunale tjenestebrukere med rusmiddelproblematikk.

KORFOR (Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning)har skrevet rapporten på oppdrag fra Helsedirektoratet.  Rapporten tar for seg brukernes livssituasjon, funksjonsnivå og hvilke spesialisthelsetjenester og andre tjenester de mottar. Ved utgangen av 2013 hadde 132 kommuner deltatt i kartleggingen og over 11.000 brukere er kartlagt. Arbeidet er gjort med verktøyet BrukerPlan.

Ruskartleggingen viser blant annet at flertallet av disse brukerne får tjenester både fra kommunen og spesialisthelsetjenesten. Over halvparten har et dårlig eller svært dårlig funksjonsnivå og mange står uten arbeid, sysselsettingstiltak eller meningsfull aktivitet. Bare en liten andel av brukerne har individuell plan, men mange flere har ansvarsgruppe. Én av fem brukere har samtidig rus- og psykisk lidelse, og én av fem av de kartlagte brukerne mottar LAR-tjenester.

Videre viser rapporten at det er like omfattende rusproblemer i bygd og by, problematikken er altså ikke et storbyfenomen. Det betyr at innsatsen og kompetansen må fordeles slik at alle kommuner i landet kan gi et bedre hjelpetilbud.

 

Les hele rapporten >> Rusmiddelbruk i Norge. Brukerplan-statistikk 2013

Mer informasjon om Brukerplan >> helse-stavanger.no

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)