Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

«Takk for at du spør!» En oppfølgingsstudie av kunnskap om vold og seksuelle overgrep mot barn blant blivende barnevernspedagoger, grunnskolelærere og førskolelærere.

16.03.2016 | Rapport 3/2016 fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS)

Formålet med denne rapporten har vært å undersøke kunnskapen førskolelærere, grunnskolelærere og barnevernspedagoger har om FNs konvensjon om barnets rettigheter, seksuelle- og fysiske overgrep mot barn og om samtalemetodikk med barn.

Det ble gjennomført en kartlegging der studenter i ni utdanningsinstitusjoner, høgskoler og universiteter, fikk mulighet til å delta på en nettbasert spørreundersøkelse. Fokus i spørsmålene handlet om faglig innhold, om det blir- og hvor mye det blir undervist om tematikken, tilstrekkelig kunnskap, og hva det er ønske om å lære mer om.

Resultatene viser at de aller fleste blivende barnevernspedagoger, grunnskolelærere og førskolelærere har fått betydelig mer undervisning om kunnskapsområdene vi har spurt etter, sammenlignet med resultatene fra studien i 2007. Til tross for dette, svarer en stor majoritet at de ikke opplever at de har fått tilstrekkelig kunnskap med hensyn til deres fremtidige yrkesliv. Studentene oppgir at undervisningen om kunnskapsområdene har mangler, både i kvantitet og kontinuitet. Dette indikerer at det er behov for en ny strategi fra utdanningsinstitusjonene, der de bør organisere sitt undervisningsopplegg systematisk og helhetlig, slik at studentene får den kompetansen de etterspør.

Les rapporten >> «Takk for at du spør!» En oppfølgingsstudie av kunnskap om vold og seksuelle overgrep mot barn blant blivende barnevernspedagoger, grunnskolelærere og førskolelærere.

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)