Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Beredskapsplan for smitteverntiltak ved økt smittespredning under covid-19-pandemien

29.06.2020 | Redaksjonen

Regjeringens mål er å holde smittespredningen under kontroll. Det innebærer å holde sykdomsbyrden lav og sørge for at antall pasienter er håndterbart i helse- og omsorgstjenesten.

Covid-19-pandemien kan bli langvarig, og det er nødvendig med en klar plan dersom smittespredningen øker. Videre håndtering av covid-19-pandemien avhenger av hvordan smittesituasjonen utvikler seg. Erfaringen viser at bølger med smitte kan slås ned. Beredskapsplanen skal være et verktøy og gi grunnlag for raske beslutninger og riktig respons dersom smittesituasjonen gjør det nødvendig å på nytt innføre tiltak for å hindre smittespredning. Hvordan smitteverntiltakene faktisk iverksettes og i hvilket omfang må vurderes konkret ut fra den aktuelle smittesituasjonen og oppdatert kunnskap.

Målet er å være forberedt på å iverksette tilstrekkelige smitteverntiltak, men også å unngå tiltak der kostnadene er store og smitteverneffekten liten. Det må tilrettelegges for å oppdage lokale utbrudd og større trender så tidlig som mulig. Effekter og kostnader av ulike smitteverntiltak må i så stor grad som mulig være kjent slik at vi er forberedt på å iverksette smitteverntiltak ved behov lokalt, regionalt og nasjonalt.

Hvert departement skal følge opp og forberede nødvendige regelverksendringer og kompenserende tiltak, og planer for hvordan tiltak kan justeres og graderes i ulike smittesituasjoner. For å redusere tiltaksbyrden må hver sektor ta sin del av ansvaret og være forberedt dersom smitteverntiltak igjen vil være nødvendig.

 

Les beredskapsplanen >> HER

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)