Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Mer kunnskap – bedre barnevern. Kompetansestrategi for det kommunale barnevernet 2018-2024

23.11.2017 | Barne- og likestillingsdepartementet

Denne strategien skal gi et historisk kompetanseløft i det kommunale barnevernet. Mer kunnskap i barnevernstjenestene skal gi et bedre barnevern for barn og familier og tryggere medarbeidere. Kunnskapen må bygge på forskning, men også på de erfaringene som barn, familier og ansatte har.

Stortinget vedtok i juni 2017 barnevernsreformen som gir kommunene større ansvar for tilbudet til barn som trenger hjelp fra barnevernet. Disse endringene trer tidligst i kraft i 2020, men arbeidet med å styrke kompetansen starter nå. Vi skal bruke tiden godt for å forberede kommunene på økt ansvar. Kompetansestrategien skal gjelde for perioden 2018-2024.

Barnevernet må arbeide forebyggende og kunnskapsbasert. Kompetansetiltakene skal bidra til at kommunene blir bedre i stand til å sette inn riktig hjelp i krevende barnevernssaker. Medvirkning og samarbeid med barn og deres familier og nettverk er avgjørende. Gode hjelpetilbud kan forebygge at barn må flytte hjemmefra. Målet er tidligere og bedre hjelp til barn i barnevernet – der de bor. Barnevernets viktigste ressurs er motivasjonen og kunnskapen til dere som arbeider i barnevernet. For barn trenger årvåkne voksne som ser dem, lytter til dem, forstår dem, stiller de vanskelige spørsmålene og som handler når de skal.

 

Du kan lese kompetansestrategien HER

 

(Teksten er hentet fra bufdir.no)

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)