Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Nasjonal helse- og sykehusplan (2016–2019). Meld. St. 11 (2015–2016)

17.01.2017 | Redaksjonen

Planen er en viktig del av regjeringens arbeid for å skape pasientens helsetjeneste. Nasjonal helse- og sykehusplan skal sikre trygge sykehus og bedre helsetjenester, uansett hvor du bor. Nasjonal helse- og sykehusplan gjelder for perioden 2016-2019, men beskriver og drøfter utviklingstrekk fram mot 2040.

Vi trenger både det store og det lille sykehuset i morgendagens helsetjeneste. Men vi må bruke dem på en klokere måte. Derfor skal ulike sykehus i framtiden jobbe sammen som team. Da vil pasientene få et mer samlet tilbud nær der de bor.

Skal framtidens pasienter få framtidens behandling, må vi sikre at vi har den rette kompetansen i helsetjenesten. Da må vi planlegge bedre. De som skal arbeide i sykehusene i framtiden, starter på sin utdanning i dag.

Sykehusene skal ha ulike roller og oppgaver, men kravet til kvalitet skal være det samme. Vi vil at sykehusene våre skal være best. Men vi vil at de skal være best på hver sine områder. Store sykehus har tatt på seg oppgaver som små sykehus i pasientens nærmiljø klarer best.

Fornye, forenkle og forbedre helsetjenesten betyr å styre mer etter kvalitet. Målet vårt er først og fremst gode helsetjenester for pasientene. regjeringens prosjekt er å skape pasientens helsetjeneste. Det betyr trygge sykehus og bedre helsetjenester – uansett hvor du bor.

Nasjonal helse- og sykehusplan har seks hovedområder og mål: - Styrke pasienten - Prioritere tilbudet i psykisk helse og rusbehandling - Fornye, forenkle og forbedre helsetjenesten - Nok helsepersonell med riktig kompetanse - Bedre kvalitet og pasientsikkerhet - Bedre oppgavedeling og samarbeid mellom sykehusene - Styrke akuttmedisinske tjenester utenfor sykehus

 

Nasjonal helse- og sykehusplan (2016–2019). Meld. St. 11 (2015–2016)

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)