Hold Ctrl-tasten nede (Cmd på Mac).
Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Lytt til tekst
Skriv ut side
Facebook
Lukk

Tips en venn om nettstedet

Din venns e-postadresse
Ditt navn
Din beskjed
(URL til nettstedet blir automatisk lagt inn i e-post meldingen.)

Send tips

Tidlig samtale om alkohol og levevaner. Veiviser for helsepersonell i svangerskapsomsorgen (2013)

17.01.2017 | Redaksjonen

Dette heftet er utarbeidet for helsepersonell i svangerskapsomsorgen. Jordmødre og leger som følger opp gravide og deres partnere, har en unik mulighet til å nå hele familien.

For at barnet skal få den beste starten i livet, er det viktig at alle har kunnskap om det som fremmer, hemmer og forstyrrer fosterets utvikling. En samtale om levevaner gir den gravide mulighet til å treffe informerte valg fra begynnelsen av. For å minske risikoen for skader på fosteret trenger gravide informasjon tidlig, aller helst så fort graviditeten er bekreftet.

Materiellet er kommet i stand takket være pilotprosjektet Tidlig samtale med gravide om alkohol og levevaner (FRIDA). Heftet inneholder verktøy for kartlegging av alkohol, praktiske tips og informasjon om levevaner som har stor betydning for fosterets utvikling. Hvordan kunnskapen formidles kan være avgjørende for hvordan gravide oppfatter den. Det oppnås best ved å gi informasjon i dialog. Samtalemetoden, som presenteres i dette heftet baserer seg på grunnelementene i motiverende samtale. 

 

 

Tidlig samtale om alkohol og levevaner. Veiviser for helsepersonell i svangerskapsomsorgen (2013)

Brukerundersøkelse forebygging.no/tidlig innsats
(tar under 1 min)